Tortul domnului

dscn3937tchorz.jpg

Ingrediente:

10 oua

15 linguri de zahar pudra

1 praf de copt

20 linguri de faina

1 praf de sare

esenta de rom

3-4 linguri de cacao

2 linguri rase de bucatele de ciocolata

Frisca din smatana si zahar vanilat

4 rulouri de marzipan alb

1 rulou de marzipan rosu

Sirop:

rom

3-4 linguri de zahar

o canita de cafea de apa

Pe foc lasam sa dea cateva clocote pana devine mai gros.

Prepararea:

Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se albesc, adaugam romul, faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Dupa ce am incorporat cele de mai sus, mai punem cacaua si ciocolata. Albusurile se bat spuma in asa fel incat la intoarcerea vasului sa nu curga. Cu o spatula amestecam usor cele doua compozitii. Varsam rezultatul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie. Dam la cuptor la 180°C cam 35 de minute. Incercam cu lama unui cutit. Lasam la racit.

Taiam la orizontala in doua blatul, insiropam, asezam frisca. Dam la rece cam 2 ore. Intindem marzipanul pe zahar pudra si decoram tortul. Ungem la final cu putina apa sa indepartam zaharul si ca tortul sa devina lucios.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s