Tajina de pui cu smochine si miere

P1090471c1

Ingrediente

~6 bucati de pui

3 linguri de miere

1 ceapa

1 catel de usturoi

1 lingurita de scortisoara

1lingurita de ghimbir in pudra

sofran

sare, piper

supa de pui

P1090472c1

Prepararea

Daca folositi smochine uscate le vom inmuia in apa calduta, daca folositi proaspete sau congelate le taiem direct in 4.

Intr-o craticioara adanca sau speciala tajina se incing 4 linguri de ulei, se spala puiul si se aseza in craticioara, se lasa cateva minute sa prinda culoare.

Dupa acest timp adaugam ceapa si usturoiul taiat maruntel, continuam cu condimentele, amestecam sa prinda toate aromele. Lasam 5 minute si adaugam mierea de albine, amestecam din nou, astefel puiul se va carameliza putin.

Pregatim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau daca aveti facuta in casa si asa calda o varsam peste carne , carnita trebuie sa fie acoperita de supa.

Dam la fiert , cu craticioara acoperita de un capac pana cand puiul este bine patruns.

Ridicam capacul si lasam sa scada sosul pana devine gros.

Saram, piperam.

Vom adauga smochinele taiate in 4, acoperim cu capacul si mai lasam pe foc cam 5 minute in asa fel ca sa nu se transforme in gem. Cele uscate cer putin mai mult timp, dar maxim 10 minute.

Servim alaturi de cereale cuscus sau de orez.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s