Prajitura cu gem si nuca

P1070994

Ingrediente

140g de unt
50g de zahar pudra
coaja de lamaie
vanilie
2 galbenusuri
1 praf de sare
~200g de faina
5g de praf de copt

magiun sau gem de caise

2 albuse
1 ou
1 praf de sare
180g de zahar
160g de nuca sau alune macinate

P1070984c1

Prepararea

Se freaca untul moale cu praful de sare si zaharul pudra, incorporam galbenusurile. Adaugam coaja de lamaie si vanilia. Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga cremei precedente in asa fel ca rezultatul sa fie un aluat foarte moale, cremos.

Asezam in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200°C cam 10 min, sa devina consistent dar nu rumenit.

Scoatem tava din cuptor si depunem peste aluat magiunul.

Batem albusurile cu sarea si zaharul, incorporam in timp ce spuma de albus se formeaza si oul intreg. Vom avea o spuma asemanatoare celei de bezele(putin mai lunga) in care vom adauga nucile/alunele.

Varsam peste magiun spuma si mai dam la cuptor cam 10-15 min, sau pana cand s-a intarit compozitia de la suprafata. Lasam sa se raceasca si portionam. Este foarte frageda.

Pofta buna!

Publicités

2 réflexions sur “Prajitura cu gem si nuca

  1. Draga mea ma bucur ca ai reusit sa treci pragul convalescentei si ai ajuns pe meleaguri prajituresti. Va servesc cu drag si pe tine si pe pretenii cu care imparti acceseala ;-), prajitura asta e si la mine deliciul copilariei si mai ales un motiv de-a rasfoi paginile caietului bunicii care imi este atat de drag. Te tuc

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s