Aluat fraged

Ingrediente:

250g de faina

1ou

125g de unt

1praf de sare

lapte sau apa

Prepararea:

Untul se taie in bucatele. In faina facem un culcus, adaugam sarea si untul. Amestecam, punem ouale si cantitatea de lichid. Framantam ca sa adunam toata faina si sa formam o mingiuta de aluat. Lasam sa se odihneasca la rece cam 30 de minute.

Nota: Daca doriti un aluat dulce puteti adauga 1-2 linguri de zahar

Este o baza foarte buna pentru tarte, pasti cu aluat fraged. Spre deosebire de aluatul nisipos, acest aluat poate fi copt impreuna cu umplutura sa.


Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s