Chiftelute marocane

chiftelemarocane.jpg

p1020665c.jpg

Acest fel va invita la un voiaj culinar, arome si minuni din orient , burticile criticilor mei au fost satisfacute

Ingrediente:

150- 200g de orez

500g de carne tocata( miel, amestec)

sare, piper

1 lingurita de scortisoara

1 lingurita de paprica dulce

1lingurita de coriandru macinat

unt sau ulei

2 cepe

1 catel de usturoi

3 cozi de telina verde

sofran

1500ml de supa de pui

sucul de la o lamaie

1 buchet de patrunjel verde

Prepararea:

Carnea se amesteca cu orezul, saram, adaugam scortisoara, paprica si coriandru. Se prajesc chiftelutele in unt(ulei) ca sa le coloram pe toate partile si adaugam ceapa taiata in lamele, telina taiata bucatele, sofranul(eu l-am pus in supa, din cauza ca erau filamente si trebuia infuzat), piperam. Supa de pui fierbinte se varsa peste chiftele si lasam sa fiarba cam 40 de minute, amestecam usor din cand in cand, adaugam lichid daca e necesar.La final punem sucul de lamaie si patrunjelul acoperim pentru cateva minute. Servim cu diverse legume si semoule. Pofta buna!

anigif2.gif

Publicités

4 réflexions sur “Chiftelute marocane

  1. yafa,par a fi foarte gustoase si aromate chiftelutele tale.sa stii ca am sa folosesc cu siguranta reteta ta cu proxima ocazie.la sfarsit chiftelele raman fara sos? din poze asa pare.
    te asteapta un premiu virtual pe blogul meu.(asta ca sa nu mai strambi nasucul )

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s