Manti

P1040156c

Ingrediente

Aluat:
~130ml de apa calduta
1 lingurita de sare
~360 g de faina( in functie de gradul de umiditate a fainei)
1 ou

Umplutura:
450g de carne tocata amestec
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi
1 lingurita de piper
1 lingurita de ghimbir in pudra
2 linguri de sos de soia
1/2 lingurita de sare( puneti dupa gust insa atentie sosul de soia sareaza deja)

Sos pentru servit:
1 ceapa micuta taiata in rondele fine
3 lingurite de ceai cu zahar
2-3 linguri de otet
2 linguri de sos de soia

P1040146c

Desktop

Prepararea

Facem un aluat suplu din faina , sare , apa si ou.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si le amestecam cu carnea.

Adaugam mirodeniile si daca mai este nevoie saram dupa gust.

Intindem o foaie din aluat si taiam cercuri cu ajutorul unui pahar de whisky, asezam o nuca de umplutura si inchidem aluatul mai intai deasupra nucii, apoi pensand cele 4 capete ramase si lipindu-le doua cate doua.

Pregatim o oala cu recipient de fiert la vapori in care punem la fiert apa .

Asezam in grila de vapori pastele formate si acoperim cu un capac pana cand carnita e fiarta si aluatul devine un pic transparent.

Servim calde cu sosul deasupra sau alaturi.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s