Ciorbita de sfecla

O ciorbita delicioasa rece sau calda. Acum vara noi obisnuim sa o servim rece, baietii cu smantana, eu natur. Sper sa va placa si voua!

Ingrediente:
500g de sfecla rosie( coapta la cuptor sau fiarta)
4-5 cartofi
3-4 morcovi
1/4 de telina
1 ceapa
tijele de la telina verde
1 ardei alb
2 linguri de ulei de masline
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1/2 legatura de leustean
1/2 legatura de telina
2 linguri de bors magic( daca folositi bors proaspat cam 1 l )
sare, piper

apa

Prepararea:

Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba.

Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sfecla si mai lasam sa dea cateva clocote, adaugam borsul magic si saram si piperam dupa gust. Taiam ierburile si le aaugam, stingem focul si acoperim cu un capac oala, lasam 10 minute si putem deja servi.
Se serveste cald sau rece, cu smantana sau natur.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s