Piersicuta

p1040608c1

Ingrediente

200g de faina
100g de unt( margarina)
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar pudra
1-2 linguri de apa
6 piersici coapte( sau din compot)
1 lingurita de agar-agar
1 lingurita de vanilie lichida
1 lingura de zahar
200ml de smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
1 zahar vanilat
( eu am amestecat pudra de vanilie in zahar pudra)

Prepararea

Amestecam faina cu untul moale, sarea si zaharul.

Adaugam apa si formam o mingiuta de aluat suplu si care nu se lipeste.

Depunem aluatul format la frigider pentru 2 ore.

Curatam piersicile de coaja si le taiam in cuburi marunte.

Le asezem intr-o craticioara, le amestecam cu vanilia lichida zaharul si agar-agar-ul.

Depunem pe foc marunt si lasam sa dea in clocot si zaharul sa fie complet integrat.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Scoatem aluatul formam discuri cu ajutorul unui pahar sau a unei forme si coacem la 180°C pana incep sa se rumeneasca pe margine.

Lasam discurile sa se racoreasca putin si depunem amestecul de piersici inca caldut pe mijlocul lor.

Lasam pana la racirea completa.

Batem smantana in frisca cu zaharul si vanilia si asezam peste piersici.

Servim, pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s