Prajitura lejera

p1040930c

Ingrediente

Blat:
4oua marisoare
120g de zahar
120g de faina
3 linguri de apa calduta
1 praf de sare

Crema & Decor:
500-600g de smantana de frisca
2 plicuri de intaritor pentru frisca
2 linguri de zahar pudra amestecate cu mijlocul unei pastai de vanilie
5 pere foarte coapte
4 linguri de alune maruntite la cutit
4 linguri de zahar

Sirop:
1 para
2 linguri de zahar
250ml de apa
vanilie

P1040924c1

Prepararea

Batem ouale cu sarea, zaharul si apa calduta pana se spumeaza si se albesc. Incorporam faina usor si varsam totul pe o tava tapetata cu hartie.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 8-10 minute.

Scoatem din cuptor blatul si il asezam pe o grila sa se racoreasca.

Taiam in 3 foaia de blat.

Para pentru sirop o curatam si pasam pulpa, amestecam cu zaharul, vanilia si apa, dam pe foc pana cand zaharul este complet topit si s-a format un sirop lung.

Perele pentru crema si decor se curata si se taie in felii fine, se stropesc cu un pic de zeama de lamaie.

Batem frisca cu zaharul pudra cu vanilie si intaritoarele.

Asezam bucatile de blat si le insiropam, depunem deasupra fiecareia un rand de frisca si peste doua dintre ele perele taiate fin.

Asezam bucatile una peste alta, terminand cu cea fara pere.

Facem un caramel din cele 4 linguri de zahar si il varsam peste alunele maruntite( ce au fost asezate prealabil pe o foaie de copt)

Dupa ce s-a racit, sfaramam caramelul cu ajutorul ciocanului pentru carne.

Asezam peste prajitura si decoram dupa placere.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s