Orez de vara cu usturoi si busuioc

p1040390c1Ingrediente

400g de piept de curcan
150g de orez basmati
3-4 morcovi potriviti
150g de ciuperci
400ml de supa de pui
sare, piper, boia
12 frunze de busuioc
3 catei de usturoi nou
2 cepe verzi
2 linguri de ulei de masline

Prepararea

Curatam si spalam morcovul, ceapa si ciupercile.

Morcovul se rade pe razatoarea mare, ciupercutele si ceapa se taie marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam legumele.

Lasam sa se inmoaie si adaugam orezul, amestecam bine si completam cu supa de pui.

Asteptam ca orezul sa fie fiert si asezonam cu sare si piper dupa gust.

In ultimul moment adaugam usuroiul strivit si frunzele de busuioc maruntite cu ajutorul foarfecelui de bucatarie.

Batem carnea si o asezonam cu sare si piper, boia si un pic de sos barbeque( facultativ), o asezam pe gratarul incins, cand este gata o taiam in fasii subtirele.

Servim orezul caldut sau rece si asezam carnita deasupra.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s