Capricii

Cu toate ca vacanta ne-a fost plina de peripetii si ca sufletele ne sunt inca incarcate de emotii ne apropiem cu pasi repezi catre un nou an, un inceput de drum pentru puiutul cel mic, o noua etapa pentru puiul mai mare.

Si cum fiecare inceput are greutatile lui, m-am gandit sa-i indulcesc si sa-i pregatesc  ca in asa fel calea sa le fie mai usoara si zambetele sa apara pe fatucele mele dragi. Cum totul imi pare inedit nu puteam sa fac altfel decat sa incerc ceva nou, iar dupa  experienta am declarat ca aceasta este cea mai reusita reteta. Ma refer la macaroni cu zaharul fiert, asa numita bezea italiana. Yanis a denumit acest desert chocolat cucoidol, de ce? n-am aflat inca!

Macarons menta si cioco


Ingrediente:

100g de pudra de migdale

110g de zahar pudra

80g de albus

1 praf de sare+1 lingura de zahar

10 picaturi de colorant verde

200g de zahar tos

300ml de apa

6 frunze de menta

Crema:

40g de ciocolata cu menta After Eight

90g de ciocolata neagra( de menaj)

110ml de smantana lichida

80g de unt

Prepararea:

Pudra de migdale si zaharul pudra se amesteca si se trec printr-o sita pentru ca pudra rezultata sa fie foarte fina.

Intr-o craticioara depunem 200g de zahar, frunzele de menta si apa. Asezam pe foc, lasam sa infuzeze menta, scoatem frunzele si punem in craticioara o sonda pe care o fixam la 117°C. Cand siropul ajunge la 100°C incepem sa batem cu mixerul albusurile impreuna cu praful de sare si 1 lingura de zahar, spuma de albus trebuie sa ajunga la maximum de fermitate. Oprim mixerul si adaugam colorantul si siropul( care a ajuns la 117°C), batem din nou pana la racirea bolului in care se gasesc albusurile.

Amestecam pudra de migdale si zahar cu albusurile batute pana se formeaza o compozitie de textura lucioasa.

Umplem o sprita cu varful rotund si formam macaronii pe o tava tapetata cu hartie de copt sau silicon.

Preincalzim cuptorul 2 minute la 130°C si infurnam macaronii timp de 10-12 minute. Atentie , nu trebuie sa se rumeneasca si sa piarda din culoare.

Crema: Incalzim smatana lichida si o varsam peste ciocolata taiata marunt, amestecam cu un mixer plonjor pana la topirea completa. Adaugam untul rece taiat in bucatele , mixam pana la un rezultat omogen. Depunem crema la frigider si asteptam sa se intareasca.

Scoatem macaronii din cuptor si umezim usor tava ridicand foaia de copt sau silicon, lasam pana la racirea completa si dezlipim cu atentie prajiturelele. Intoarcem jumatate din numarul lor si depunem crema, lipim apoi doi cate doi.

Asezam macaronii pe o tava si ii asezam la loc racoros pana a doua zi.

Pofta buna!

Publicités

5 réflexions sur “Capricii

  1. Bine ai revenit! Sint perfecte ce mai, piciorusele asa cum trebuiesc sa fie. Cind termin cu seria de tort si prune ma apuc dde ele iarasi. Am albusuri la congelator si retete… Un inceput de saptamina minunat! Cami

  2. Cami stiu ca sunt inventate de francezi, insa exista macaroni facuti cu bezea cu zaharul fiert- cea numita bezea italiana( adica faci sirop din zahar si apa si bati albusurile cu ele- atunci cantitatile de migdale si zahar pudra vor fi egale tant pour tant, numesc patisierii) sau poti sa-i faci cu bezea franceza( cea cu zaharul pudra pus numai in amestecul migdale si zahar, atunci cantitatea de zahar va fi superioara-dubla, cantitatii de migdale). Am vazut acum ca au facut fetele si cu bezea elvetiana. Asta acum e dupa gustul fiecaruia.
    Multumesc mult ca-ti plac. Daca ai nevoie de ajutor striga si cu mare drag incerc sa explic mai bine. Te pupic

  3. Mersi, in reteta nu se intelege ca pui albusurile in sirop. Eu mi-s grea de cap.Cit timp fierbe? Cit de gros e siropul? Si sonda ce e aia? Termometru?Mi se par enorm de dulci, prea mult zahar! -maxim de fermitate?-adica? teapan? Nu se lasa jumatate de ora la uscat inainte de copt? Scuze, dar vreau sa le fac ca sint PERFECTE-Mersi si o seara placuta!

  4. Gata am pus de sirop
    Uite primii mei macarons
    http://cami-lecker-wittmacher.blogspot.com/2010/02/mini-macarons-mini-macarons-sau-bezele.html

    Cel mai bun site in engleza-AICI-am luat likul dupa eticheta. Daca incepi sa te uiti la ele nu mai vrei decit macorons sa faci

    http://www.mytartelette.com/search/label/macarons
    In franceza aici, reteta macarons italienesti
    http://piroulie.canalblog.com/archives
    /2008/07/23/7846857.html
    Hai, gata. Da-mi un email la Cajowitt@aol.com, poate mai vb…

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s