NY

Orasul mondial sau capitala lumii? Ma vad sufocand in forfota . Lume peste lume, taxiile galbene ce imi aduc aminte de filmele pe care le revedeam in bucla.  Imens, plin de culoare si de sensul vietii fara sa-ti dai seama cand acele ceasornicului au inaintat si parca nu ai reusit sa treci nici macar prin jumatate din programul tau de plimbare. Strazile arcuite au un parfum specific, acela de « déja vu », fiecare locusor pe langa care trec imi incanta privirea si ma face parca sa inaintez mai cu mult curaj.

Imi vine sa alerg sa fac turul de o mie de ori, caci ma invart in buricul pamantului si nici macar nu v-am vorbit de micile placeri ce te duc la New York. Nici de cheesecake, nici de cupcakes, nici de locurile ce au decis sa ma convinga sa revin si sa revin.

Ma simt atat de micuta intre colosi. Nu sunt adepta la Times Square plin de magazine si de spectacole pentru turisti si nici  a Empire State Building la care coada de asteptare e incomesurabila si in care totul imi pare o capcana , aceeasi impresie pe care o am la Paris  la urcarea in Tour Eifel, prefer sa ma afund in lumea aceea reala nu pot spune necomerciala, caci nu ma opresc sa ma intreb ce poate fi de necomercial la NY. Prefer sa  flanez usurel   in Central Park si sa privesc diversitatea, locul unde newyorkezii se bronzeaza la cateva raze razlete, unde fac sport sau caricaturi. Prefer sa ma plimb in Upper East Side si sa-mi diminuez apetitul in zahar  la unul din buticurile preferate, scumpe ce-i drept, dar miamiiii, Lady M., sau sa cobor pe Broadway bineinteles nu fara sa trec pe la H&H Bagels si Fairway-care ma incanta cu multitudinea de fructe si legume proaspete- imi aduce aminte de pietile incarcate din vremea copilariei. Fairway e magazinul care imi pare reprezetativ unei bune si santoase bucatarii si cum americanii fac totul in maret, e adevarat  maret! In interior gasesti tot ce-ti doreste sufletul de gospodina, de la branza franceza si elvetiana pana la cea mai micuta si parfumata iarba aromatica.

Da si asa as putea sa va povestesc inca de micile placeri gustative, de Tadaro Brothers intre 30th si 31st , pe 2nd Avenue, despre Butterfield Market, pe Lexington Avenue, dar cred ca e timpul sa revin la simpla, delicioasa si calorica mea reteta  de azi!

Ceapa fripta

Ingrediente:

250g de faina

250ml de bere blonda( o cana de ceai)

1-2 lingurite de vegeta(facultativ)

1 lingurita de praf de chili sau paprica

1 varf de lingurita de piper

1 catel mare de usturoi

sare

4 cepe mari

ulei pentru fript

Prepararea:

Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine pentru ca textura sa fie uniforma si fara cocoloase de faina.

Taiam ceapa in rondele nu foarte subtiri si le trecem prin maia. Cu ajutorul unei furculite  asezam rondelele de ceapa in uleiul incins unde vor ramane pana cand se rumenesc. Le scoatem din ulei si le asezam  pe hartie de menaj pentru a  se debarasa de surplusul de grasime.

Servim cu kechup iute sau ca garnitura.

Pofta buna!

Publicités

10 réflexions sur “NY

  1. Superbe  » macaroanele « .Inca n-am avut tupeul sa incerc dar sunt pe lista.
    Te pup si pe tine si pe smecherasul pe care-l stiu din poza.Weekend placut.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s