Marul si mierea

Marul si mierea sunt elemente principale in masa de Roch Hachana. Sa va fie viata bogata si dulce!

Ingrediente:

2 mere marisoare

200g de faine

80g de unt

60g de zahar

3 linguri de miere

100ml de smantana lichida

1 ou

2 galbenusuri

8g de praf de copt

1 praf de sare

Prepararea:

Amestecam untul moale cu sarea si zaharul, continuam cu mierea.

Adaugam galbenusurile si oul integ, amestecam faina cu praful de copt si le incorporam in crema de unt cu ou.

Varsam compozitia formata in forme de mini chec sau in forme de muffins unse cu unt.

Curatam merele de coaja si de samburi, taiam felii. Asezam peste aluat si dam la cuptorul incins la 180°C pana cand se rumenesc.

Servim langa inghetata de vanilie, sau natur.

Pofta buna!

Publicités

9 réflexions sur “Marul si mierea

  1. Mmmm….am facut prajitura ieri! Am adaugat stafide, ca sa le culeaga prislea….a iesit buna, buna, buna! Multumesc pentru idee.
    Astazi – alta….

    D.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s