Rouge, Red, Rosso, Rosu!

Parca as vrea sa tin inca vara in loc, parca frigul si culorile toamnei au venit prea repede ! Ce poate sa ma opreasca mai bine acolo in mirosul gradinilor  decat una din fructele mele preferate : rosia!

Pregatita in fel si chip, proaspata sau gatita, rosia este regina meselor atat in aperitiv cat si in felurile principale.

Iubesc rosiile proapete, dulci si pline de soare, in salate simple sau unele mai colorate ca altele, iubesc rosiile in supa, cu busuioc, cu orez, rosiile umplute, rosiile pe gratar, langa o felie de carnita, rosiile murate, rosiile in aperitive care mai de care! intr-un cuvant sunt Tomato Addict!

Imi place culoarea lor, atat a celor rosii cat si cele galbene , verzi, cele parguite, ma gandesc de fiecare data ce minunatie si ce varietate grozava.

 

Supa de rosii cu orez

Ingrediente:

700g de rosii

250ml de suc de rosii

150g de orez fiert

150g de telina radacina

1 si 1/2lingura de zahar

1 l de supa de legume

sare, piper

2 linguri de ulei

 

Prepararea:

Rosiile se spala si se curata de coaja. Le taiam maruntel. Telina se curata si se taie in cubulete mici.

Intr-o olita depunem uleiul si punem pe foc. Adaugam rosiile si telina, amestecam, lasam cam 5 minute dupa care, varsam supa de legume deasupra. Acoperim  cu un capac si lasam sa fiarba pana cand telina este moale, adaugam cate putina apa din cand in cand daca mai este nevoie.

Dupa ce s-a fiert telina, adaugam sucul de rosii si o lingura de zahar, completam inca cu 300ml de apa si verificam asezonarea, mai lasam pe foc cam 1 ora, 1 ora jumatate, timp in care verificam sa nu se ingroase supa prea tare, completam cu apa daca este necesar.

Dam de pe foc si mixam cu un mixer plonjor in asa fel ca telina sa nu mai fie bucatele si supa sa fie omogena.

Adaugam orezul, verificam asezonarea, mai lasam 5 minute pe foc.

Servim. Pofta buna!

 

Tomate d’amour

Ingrediente:

20 de rosioare cherry

20 de betisoare pentru aperitive sau pentru frigarui

200g de zahar

4 linguri de apa

cateva picaturi de zeama de lamaie

seminte diverse, mac, susan, etc(facultativ)

 

Prepararea:

Spalam rosioarele, le uscam cu hartie de menaj. Intepam fiecare rosioara in batul pentru aperitive.

Pregatim pe o farfurie semintele, daca folosim. Ungem cu ulei o farfurie plata.

Din zahar, apa si zeama de lamaie pregatim un caramel clar si deschis la culoare.

Cand caramelul este gata, trecem usor prin el fiecare rosioara si apoi o trecem prin seminte. Depunem pe rand  una cate una pe farfuria unsa cu ulei fara ca rosiile sa se atinga intre ele. Asteptam intarirea caramelului si apoi le putem aseza dupa placere, in pahare sau chiar pe o farfurie.

Servim la aperitiv. Pofta buna!

 

Rosii aperitiv

Ingredinete:

4-6 rosioare cocktail( intre cherry si medii)

120g de branza de capra

50ml de smantana

cateva fire de marar

piper, sare

80g de caviar

 

Prepararea:

Spalam si taiam palarioare de la rosii, le golim.

Amestecam branza cu smantana, asezonam si amestecam cu mararul maruntit.

Umplem rosioarele si depunem in varful umpluturii o jumatate de lingurita de caviar. Servim.

Pofta buna!

Publicités

15 réflexions sur “Rouge, Red, Rosso, Rosu!

  1. Si eu ador rosiile, sau mai bine zis, le adoram. Stii de ce vorbesc la trecut, pentru ca rosiile care se gasesc la noi pe piata nu mai au nici un gust.
    Anul asta am mancat o singura data rosii gustoase, cand a adus sotul meu de la socru din gradina. Pe urma si alea s-au manat si nu a mai avut. Nici el n-a mai facut bulion, care avea un gust demential. Iti venea sa-l mananci pe paine. Poate la anul!

  2. Ai facut iarasi niste poze de milioane!!! Da cine nu iubeste culoarea simbolica a iubirii? Rosiile sint un musai. PS: Nu schimbi adresa blog la profil pt. postari. Cind vin de la postarile tale, aterizez pe blogul vechi. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s