Chinez

Povestea lui e tare draguta, de fapt a devenit o patiserie clasica in Franta dupa ce cunoscuse un mare succes in Germania de unde este originara. In germana se numeste Schneckenkuchen ceea ce inseamna Prajitura in melc, semanand foarte bine cu cochilia. Primul importator nu vorbea o boaba de germana si ii era imposibil sa pronunte numele patiseriei, atunci cand producatorii o aduceau el raspundea ca  » asta e chineza pentru mine » si de aici i-a ramas numele de Chinez. Ea este preparata asa ca in reteta mea cu crema patisiera sau cu nuca ,zahar si scortisoara.

P1060476c2

Ingrediente

Aluat

2oua

1 praf de sare

100g de zahar

500g de faina

7g de drojdie uscata sau 25g proaspata

280ml de lapte

80g de unt

2 linguri de ulei

arome( vanilie, rom, coaja de portocala, lamaie)

Crema

2 oua

150g de zahar

1-2 linguri de maizena

350-400ml de lapte

vanilie

FLEURS

Prepararea

Se pregateste un aluat ca pentru cozonac cu mana sau in MAP. Se lasa la odihna aproximativ o ora, timp in care se prepara crema.

Se amesteca ouale cu zaharul pana se albesc, se adauga maizena si vanilia. Laptele se incazeste usor pe foc, se varsa peste oua si se omogenizeaza. Se rastoarna intr-o craticioara si se pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Cu mainile uleiate intindem din aluat doua bucati dreptunghiulare pe care le ungem cu crema racita si rulam.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade C. Ungem o tava de tort cu unt sau ulei.

Taiam cu un cutit foarte bine ascutit felii din rulouri de o palma de grosime si le asezam in tava cu taietura in sus. Lasam sa dubleze de volum.
Ungem cu ou batut si dam la cuptor pana cand se rumeneste frumos, facem verificarea cu scobitooarea.

Asezam la racorit pe o grila. Servim.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s