Arome, arome…

Pe cat vara nu a fost calda, toama e plina de culoare, de soare si de arome. Au inceput sa se racoreasca noptile, dar zilele chiar si in varful meu de munte sunt inca caldute. Ne mai bucuram de zile impreuna cu miros de masline, cu aroma profunda de lamaie undeva pe terasa, intr-un colt  de paradis langa un inger si un sfarait marunt de licoare cristalina.

Pui cu masline verzi si lamaie

Ingrediente

 1 pui 800g- 1kg

2-3 cepe

2 catei de usturoi

1 lamaie murata mare sau 2 mici

100g de masline verzi

2-3 linguri de ulei de masline

750ml de  supa de pui sau legume

Sofran

Sare

Piper

 Prepararea

Curatam si  taiam ceapa marunt, tocam usturoiul. Taiam puiul in bucati il spalam si uscam pe hartie de menaj.

Incalzim intr-o oala uleiul adaugam ceapa si usturoiul lasam sa incepe sa se caramelizeze. Adaugam bucatile de pui  sa prinda putin culoare, amestecam din cand in cand. Saram si piperam.

Adaugam maslinele, lamaia taiata in patru, sofranul si varsam deasupra supa calduta. Acoperim si lasam la fiert la foc potrivit pana cand sosul a scazut, s-a ingrosat  si carnea este fiarta.

Servim cu couscous sau orez.

Pofta buna!

Publicités

2 réflexions sur “Arome, arome…

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s