Chilimbar pretios

Dulceata dupa-amiezilor caldute imi dezmiarda fata usor in bataia razelor soarelui. Zi calma de sarbatoare , in satul meu din varful muntelui nu misca o frunza, nu se aude un sunet, doar cateva viespii care ne tot dau tarcoale de la o vreme se invart in jurul tartinelor indulcite de un delicios si aromat amestec.

Deodata pasii grabiti ai unui pui de om ma scot din moleseala asta leneveasca si-mi dau seama ca e ora 4 dupa-amiaza ,

  – Ah! le goute!

Mmmm, muscand din felia de paine si privind catre mine colorat de chilimbarul pretios, imi arunca un zambet si prinse glas… »Il me faut de la force maman, de la force! je suis pilote, pilote d’avion, zuuuuuuuummmmm »

Iar… pasii zglobii se indepartau, din nou….LINISTE….

Gem de caise, pepene galben si condimente

 

 Ingrediente

 500g de caise coapte

1 pepene galben potrivit

400g de zahar

½ lamaie

cuisoare

coacaze uscate

scortisoara

anason

vanilie

Prepararea

 Spalam si scoatem samburii de la caise.

Curatam pepenele si-l taiam in cuburi, taiam caisele in patru.

Asezam totul intr-o oala pentru dulceata, adaugam zaharul, lamaia si condimentele.

Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand gemul este scazut cu o lingurita punem o mica cantitate pe o farfuriuta rece , deobicei se vede imediat daca este legat.

 Asezam in borcanele, inchidem cu capac si intoarcem borcanelele lasand asa pana cand se racoresc. Asezam la loc racoros.

Pofta buna!

Publicités

2 réflexions sur “Chilimbar pretios

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s