Simple….emisiunile de bucatarie

Emisiunile de bucatarie….nu cred ca am ratat vreo una, noroc cu televiziunea cea noua unde emisiunea pe care nu ai timp sa o vezi se inregistreaza si apoi iti poti programa o dupa-amiaza intre fete cu 3-4 episoade in bucla.

Sunt controversate, bucatarii criticati, preparatele nu intodeauna ies, dar totusi le iubesc. Nu stiu daca vorbeste pasiunea pentru bucatarie sau daca e pur si simplu o modalitate a ma sustrage obligatiilor mele din cand in cand .

Retetele cele mai simple ale bucatariei franceze si nu numai, poate chiar altele originale, trec prin aceste emisiuni. Una dintre ele, una care este ceea ce am putea numi….prea usor, dar cu un mic secret este si cea pe care o voi prezenta in aceasta postare….tadammmm!

Oua florentine

Ingrediente

6 oua fierte moale
800g de piure de spanac( cam dublu in spanac proaspat)
60g de cascaval cu gust ras( gruyere)
1 ou
40g de faina
40g de unt
400ml de lapte
sare, piper, nucusoara

Prepararea

Ungem un vas rezistent termic cu un pic de unt, si asezam spanacul care a fost asezonat in prealabil. Depunem deasupra ouale fierte moale.

Pregatim un bechamel din unt, faina, lapte. Asezonam si parfumam cu nucusoara.
Incorporam cascavalul ras, amestecam bine si adaugam oul crud.

Varsam sosul peste oua si dam la cuptor pe functia gril cateva momente( in functie de cuptorul fiecaruia), pana prinde o crusta frumoasa.

Inainte de a servi daca va place mai puteti adauga un pic de piper proaspat macinat.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s