Apero

Rosioare cocktail

P1070699c

Ingrediente

12 rosioare medii(eu am folosit rosioare negre)

2 oua fierte

1/2 de ardei rosu

1/2 de ceapa micuta

2 frunze de salata

3 masline negre fara sambure

100g de langustine sau creveti mici

2linguri de maioneza
2linguri de sos barbeque
1lingura de kechup
1lingurita de mustar iute
1lingurita de mustar mediu
1lingura de coniac

sare, piper

Prepararea

Spalam si golim rosioarele, cu un cutit bine ascutit taiam foarte fin la baza rosiei cat ea sa poata sta asezata.

Amestecam maioneza,kechup-ul, sosul barbeque, mustarul si coniacul.

Taiam marunt(foarte fin) ouale, ardeiul, ceapa si maslinele. Taiam in fidea foarte fina salata. Amestecam totul intr-un bol, adaugam langustinele. Varsam sosul si asezonam cu sare si piper dupa gust.

Umplem rosioarele si le decoram dupa placere.

Pofta buna!

Crema de avocado cu somon

P1070694c

Ingrediente

2 avocado bine copt

1/2- 1 de lamaie( eu am pus 1/2 lamaie, 1/2 lima)

150-200g de somon

2 linguri de smantana

sare

praf de chili

Prepararea

Taiam avocado in doua, scoatem samburele. Pulpa o punem in mixer si varsam deasupra zeama de la lamaie. Mixam bine totul.

Transvazam intr-un bol crema de avocado adaugam smantana si cam100g de somon taiat fin, maruntel. Asezonam cu sare si praf de chili dupa gust si un pic de coaja de lamaie rasa. Amestecam totul

Restul de somon il taiam feliute. Asezam in paharele crema de avocado, depunem deasupra o felie de somon si decoram dupa placere.
Se serveste de la frigider si destul de repede. Poate fi pastrat sub film alimentar dar nu mai mult de 24 de ore.

Pofta buna!

Aperitiv simplu

P1070792C

Ingrediente 

200g de branza de capra

(folositi telemea moale sau genul buche)

150g mascarpone

sare, piper

dulceata de caise

( am folosit :Gem de caise pepene galben si condimente )

Paine tost

Prepararea

Amestecam branza de capra sfaramata cu mascarponele. Asezonam dupa gust cu piper si sare.

Taiam painea toast in formele dorite, ungem cu dulceata de caise. Asezam crema de branza deasupra.

Decoram dupa placere. Eu am folosit cateva bucatele de trufe sa fie ca de sarbatoare.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s