Ciocolatosii

Stiati ca dupa un sondaj elvetienii mananca aproximativ 12.3 kg de ciocolata pe persoana pe an si ca un alt studiu publicat in vestita revista medicala New England Journal of Medicine anunta ca o tara unde se mananca multa ciocolata are multe premii Nobel…o indicatie in plus cum cacaua ar dopa capacitatile mentale?!

Cake au chocolat si migdale

P1080687C11

Ingrediente

200g de unt moale

200g de zahar

1 praf de sare

6 oua

200g de cioco neagra(menaj de la Cailler)

120g de faina

6g de praf de copt

80g de migdale macinate

2 linguri de rom

chec choco

Prepararea

Amestecam untul cu zaharul intr-un robot in asa fel cat sa devina o spuma lejera.

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le adaugam cremei de unt, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu sarea.

Faina o amestecam cu migdalele si praful de copt.

Topim ciocolata in bain-marie.

Parfumam crema de unt si galbenusuri cu romul, adaugam ciocolata topita, incorporam amestecul faina, migdale, praf de copt.

Amestecam albusurile cremei precedente cu atentie.

Coacem la cuptorul incins la 180°C cam 45 de minute. Facem verificarea cu scobitoarea.

Lasam sa se racoreasca pe un grilaj.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s