Guguloaie

« As manca niste parjoale », Poftim? « Niste chiftele »…..Ah! « Dar parca nu din cele care se fac mereu. Stii am fost eu « …asa incepea povestea guguloaielor. Intre ce a mancat el si ce am pregatit eu e ceva diferenta , dar i-au placut , pana la urma asta conteaza!

Se aseamana zrazelor moldovenesti, nu sunt chiar zraze, dar sunt delicioase.

Guguloaie

P1070942C1

Ingrediente

450g de carne tocata de curcan
70g de couscous(cereala- gasiti la Carrefour, preferati-l pe cel cu bobita medie)
1 lingura de condimente pentru mici
sare, piper
~200ml de supa de pui fierbinte
1 ou

Umplutura

1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 lingura de ulei
3 oua fierte

Pentru prajit
1 ou
faina
paniura

cuisinephoto-002

cuisinephoto-003

P1070948C1

Prepararea

Asezam o tava in cuptor si il incalzim la 100°C.

Varsati supa peste couscous si lasati sa absoarba toata cantitatea de lichid. Amestecam cu carnea tocata, oul si condimentele. Asezonam dupa gust.

Pentru umplutura tragem ceapa si usturoiul taiat maruntel in lingura de ulei pana devin translucide. Amestecam ouale taiate maruntel cu ceapa si usturoiul.

Formam guguloaiele, asezam in mijlocul aparatului din carne cate o lingurita din umplutura de ou, le rulam si le trecem prin faina, ou batut si paniura. Le prajim in ulei, cand sunt frumos rumenite le asezam pe tava din cuptor si mai lasam cateva minute, pana terminam de prajit toata cantitatea.

Servim cu mustar, salata sau ca meniu principal alaturi de piure ori orez.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s