Primavaratice

Cu toate ca sunt numai 4 grade miroase teribil a primavara cu ierburi proaspete si copaci infloriti. Vine usurel pe la casele celor adormiti in frigul iernii si a caror privire se mai indreapta inca catre pistele de ski cu un anumit zambet in coltul gurii.

Gata v-ati pregatit de cerul cu albastru deschis unde te pierzi in frumusetea nesfarsita?, zambile, narcise, toporasi?

Primavara asta mi-a strapuns in suflet….

Miel primavaratic

Ingrediente

800g de carne de miel felii

4 cepe noi(marisoare)

5-6 catei de usturoi

2-3 rosii

1 legatura de marar

2 lingurite de condimente pentru carne(curry, cimbru, coriandru, gimbir,paprica)

sare, piper

2linguri de ulei

300ml apa( mai adaugati la nevoie in functie de carne)

Prepararea

Carnea o spalam si o uscam pe hartie absorbanta.O condimentam si o asezam intr-o tigaie in care am incazit uleiul. O intoarcem pe toate partile ca sa prinda o crusta frumoasa. Dam tigaia la o parte si o lasam cateva minute la odihna, astfel carnea v-a lasa din sucuri. Asezam usturoiul si acoperim cu apa de un deget. Dam din nou pe foc mediu acoperind tigaia cu un capac. Lasam pe foc pana cand apa este evaporata si carnea a devenit moale.

Decojim rosiile, taiam ceapa si rosiile. Le asezam peste carne si asezonam. Amestecam, carnea se va impregna in gusturi, dam pe foc inca cateva minute. La final adaugam mararul tocat, acoperim.

Servim cald cu garnitura de cartofi, orez, mamaliguta sau couscous.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s