Un bun inceput…

A mai trecut o vacanta si mai trece o vara, toamna se apropie cu pasi repezi, scoala isi deschide portile, eu imi reiau debitul normal de obiceiuri si de munca.

Vara aceasta a fost calda, minunata, plina de rasete si de fericire, plina de incruntare ca vacanta s-a terminat…ce bine ar fi fost daca ar mai fi durat, ce pline si ce colorate sunt amintirile!

Si ca sa o mai tin in loc, ne mai bucuram de legumele ei!

Gateau de dovlecei

Ingrediente

4 dovlecei medii

1/2 ceapa

4 oua

60g de faina

50 ml de lapte

1/2 lingurita de cumin

50g de gruyere

2 linguri de unt topit

sare, piper

Prepararea

Spalam si dam prin razatoare( partea mare) dovleceii. Putem folosi un robot care taie in batonase fine.

Le aranjam  intr-o tava de chec dupa ce le-am scurs putin. Taiam ceapa marunt si o asezam deasupra.

Amestecam ouale cu sare, piper, cumin, faina, laptele, branza si untul topit.

Facem cu dosul unei linguri de lemn cateva gauri in stratul de dovlecei si varsam amestecul de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit la 225°C timp de 25-30 de minute. Scoatem din cuptor lasam sa se racoreasca, sa se desprinda usor de pe margini.

Taiam felii si servim alaturi de carne sau natur. Este delicios cu un pic sos picant de rosii.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s