Ultimii trandafiri

« In gradina casei mele »…. ultimii trandafiri troneaza majestuos peste frunzele galbui…Ce ironie, floarea asta atat de fragila si atat de puternica in acelasi timp, ramane de-a lungul vremii intr-o atmosfera gri si din ce in ce mai friguroasa.

Nici ploaia, nici vantul, nici soarele care apare din ce in ce mai rar nu-i mai ating, la fel ca sufletul unora, la fel ca drumurile vietii care devin plate fara urcusuri sau coborasuri, fara durere, fara bucurie.

Ultimii trandafiri reprezinta o stare de spirit, o stare care ma deprima, pe care mi-as dori sa o schimb, dar ma simt fara nici o putere. Ma uit in stanga si in dreapta, oamenii din jurul meu avanseaza incet asemenea unui film in reluare, asemenea unei imagini ce se creeaza pe retina timpului.

Lumea nu se opreste aici, lumea e altfel.

Privesc pe fereastra si compar linistea de ma acopera, ma sufoca aici, cu linistea de departe, de acolo unde oamenii se respecta, unde filmul lumii e civilizat, e modest ,unde ultimii trandafiri trec dar stii cu siguranta ca peste o vreme altii le vor lua locul, unde e normal!

Cartofi umpluti

Ingrediente

6 cartofi marisori

100g de cuburi de soia

1 ceapa medie

3 catei de usturoi

1 gogosar/ardei rosu

1 rosie medie decojita

1 bransa de telina verde

1 ardei iute

200ml de suc de rosii

400-500ml de supa de legume

3 linguri de ulei

sare, piper

1 varf de cutit de boia

1 varf de cutit de cumin(facultativ)

30g de cascaval(facultativ)

Prepararea

Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor.

Intre timp taiam marunt legumele.

Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei, asezam ceapa si usturoiul. Cand ceapa este translucida adaugam cuburile de soia, amestecam. Varsam deasupra supa de legume, acoperim cu un capac si lasam pana cand cuburile sunt bine fierte si zeama s-a evaporat. Verificam din cand in cand, la nevoie mai adaugam putina apa.

Cand soia este gata, adaugam legumele taiate si celelalte doua linguri de ulei, asezonam. Amestecam si mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam sucul de rosii si mirodeniile. Dupa 5-6 minute tragem tigaia de pe foc.

Curatam cartofii( total sau partial) ii scobim si ii umplem cu mancarica de soia. Asezam si cascavalul ras daca folosim. Dam cartofii la cuptor cam 10 minute  la foc mediu sau pana cand se rumenesc.

Servim calzi cu salata verde si masline.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s