Pastrami de rata

P1000851c1

Ingrediente

1 bucata de piept de rata cu piele
~450g

sare

piper de 3 culori proaspat macinat

1 termometru

Prepararea

Facem cateva inciziuni pe partea cu pielea in oblic, mai intai din partea dreapta si apoi din partea stanga.

Asezam o tigaie teflon pe foc pana cand se incalzeste si asezam carnea pe partea cu pielea.

Lasam pana cand este bine rumenita si pana cand a lasat cea mai mare parte de grasime. Cu o lingura luam din grasimea fierbinte, stropim partea cu carnea.

Saram si piperam din abundenta.

Asezam bucata de carne intr-un vas termorezistent tot pe partea cu pielea si introducem sonda termometrului in carne.

Introducem vasul in cuptorul incalzit  la 200°C cateva minute pana cand termometrul indica 60°C. Retragem din cuptor si lasam la aer sa se odihneasca, cam 20 de minute. Coboram  temperatura cuptorului la 180°C si introducem din nou vasul cu carnea pana cand termometrul arata 80°C.

Retragem carnea, lasam sa se racoreasca, o asezam la frigider acoperita cu un prosop.

Servim a doua zi in felii fine ca aperitiv sau in salata.

Pofta buna!

Publicités

4 réflexions sur “Pastrami de rata

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s