Salate

Salata de telina cu ton

P1080919c1

Ingrediente

1 telina radacina mare

1 bransa mare de telina verde

4 morcovi potriviti

4 oua

1 ceapa rosie medie

225g de ton in suc propriu

2-3 linguri de maioneza

sare, piper

1 lamaie

Prepararea

Curatam legumele. Telina radacina si morcovii le taiam in cuburi si le punem la fiert in apa cu sare.

Bransa de telina si ceapa verde o taiam in cuburi marunte, marunte.

Cand telina si morcovul sunt fierte scurgem apa si le strivim cu o furculita – le facem piure. Dam sa se raceasca.

Amestecam tonul maruntit cu ceapa, telina verde si maioneza, varsam deasupra zeama de lamaie.

Cand legumele sunt reci le adaugam compozitiei de mai sus. Asezonam dupa gust si asezam la rece, servim dupa cateva ore cu paine.

Pofta buna!

Salata de iarna detox

P1080978c1

Sfecla rosie – detoxifierea ficatului, stimularea sistemului imunitar, ajutor in productia de globule rosii

Andivele – depurative, stimuleaza secretia biliara, cu proprietati citostatice, bogate in vit. C, A si a complexului B, bogate in saruri minerale

Rucola – eliminarea toxinelor si a radicalilor liberi, reduce efectul cancerigen al hormonilor estrogeni, bogata in vitamine A, C si K

Telina – bogata in vitamine A, B1, B2, B6, C, contra hypertensiunii arteriale, anti-cancerigen, bogata in sodiu, magneziu, potasiu, acid folic, calciu

Portocala si sucul sau – detoxifierea organelor interne, energizant contra oboselii, depurative

Banana – energizant, bogata in hydrati de carbon, fosfor, fier, potasiu

Ulei de samburi de struguri – puternici antioxidanti, amino-acizi, ingrijirea parului si al pielii

Ingrediente

1portocala mare si dulce
1-2 sfecle rosii micute
rucola
1 andiva medie
15 felii de banana uscate
1/4 de bransa de telina verde

Sos

sucul de la o portocala
sare, piper
1-2 linguri de ulei de samburi de strugure
1 varf de lingurita de mustar

Prepararea

Curatam si spalam legumele.

Curatam portocala  » a vif » scotand doar supremele.

Sfecla daca nu va place cruda o puteti coace la cuptor cam 50 de minute si apoi va fi curatata.

Taiam legumele, sfecla felii, telina mai fin.

Asezam intr-un bol sau pe o farfurie, rucola, andivele, sfecla, telina, bananele si portocalele.

Amestecam uleiul cu sare, piper si sucul de portocala, adaugam mustarul si omogenizam.

Stropim legumele su sosul obtinut.

Servim ca antreu sau ca fel principal alaturi de paine prajita si branza.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s