Tarta elvetiana cu ceapa

P1090495C1

Ingrediente

1 aluat fraged (brisee)

3 cepe mari

100g de piept de rata afumat

2 oua mari

250ml de smantana lichida

1lingura de epifin(maizena)

50g de cascaval ras( gruyere, emmental)

sare,piper, nucusoara

P1090500C1

Prepararea

Curatam si taiam ceapa in lamele. Intr-o tigaie de teflon, asezam pieptul de rata

taiat in cuburi. Adaugam dupa cateva minute ceapa cat sa se inmoaie. Dam de pe foc si lasa sa se racoreasca.

Batem ouale cu sare, piper si nucusoara. Adaugam epifin-ul si omogenizam, varsam deasupra smantana.

Intr-o tava pentru tarta, asezam pe foaie de copt aluatul si intepam cu o furculita baza.

Peste aluat asezam ceapa cu pieptul de rata, nivelam, varsam deasupra amestecul ou, epifin si smantana.

Acoperim totul cu cascavalul ras.

Ungem marginile tarte cu putina smantana lichida si dam la cuptorul incins la 200°C pentru 40 de minute.

Racorim pe un grilaj.

Servim alaturi de salata verde cu sos iaurt.

Pofta buna!

 

 

 

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s