Migliaccio napolitan

Zapada straluceste pe piste, suntem in februarie! La mine incep diminetile cu temperaturi cu mult sub 0 grade, dar februarie are aer de carnaval, de petreceri, de inceput de drum. Si ce poate alinta mai bine decat un dulce tipic de carnaval, aromat, langa o cana cu ceai.

Am ales din blogurile pe care le rasfoiesc cu mare drag reteta de Migliaccio napolitan, o prajitura fina, plina de dulceata si parfum.

P1090033C1

Ingrediente

300g de ricotta

750ml de lapte

225g de gris

300g de zahar( eu am pus 150g tos+150g in pudra)

4 oua

coaja de la o lamaie

coaja de la 1/2 de portocala

2linguri mari de limoncello

1 pastaie de vanilie

 sare

25g de unt

MIGLIACCIO

c1

Prepararea

Punem la fiert laptele cu coaja de portocala, sarea si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, dam deoparte si adaugam grisul, punem din nou pe foc si amestecam continuu, pana cand grisul incepe sa se decoleze de pe marginile vasului. Dam la racit.

Batem ouale cu 150g de zahar tos si un praf de sare, pana devin albe spumoase.

Amestecam 150g de zahar pudra cu ricotta, cu coaja de lamaie si limoncello.

Amestecam crema de ricotta rezultata cu grisul si oulale batute spuma.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ungem o tava de tort cu unt si varsam compozitia. Dam la cuptor pentru 40 de minute.

Scoatem prajitura din cuptor, o pudram cu zahar si o servim calduta sau rece.

Pofta buna!

Nota: Putem inlocui limoncello cu rom sau chiar o alta varianta prevede bucatele de portocala confiata in prajitura.

Publicités

2 réflexions sur “Migliaccio napolitan

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s