Tarte cu praz si urda

Cateodata inteleg ca linistea sufleteasca nu poate trece pragul valurilor apelor clare, cateodata o simpla plimbare la bordul navirului ce face legatura dintre doua tari, un picnic pe marginea apelor si infruntand briza calduta ascunzandu-ma de razele arzatoare ale cerului, imi expune simplu ce inseamna viata departe de mine insumi. Caci eu sunt un tot format din tine, din mine din noi!

P1090023C1

Ingrediente

1 foaie de aluat foetaj

250-300g de urda

1lingura de smantana groasa

1ou

1 praz mediu

30g de unt

sare, piper

nucusoara

1 ou pentru uns

RDIM

Prepararea

Spalam si taiam in rondele prazul.  Intr-o tigaie depunem untul si prazul pana se inmoaie. Saram, piperam si condimentam cu nucusoara dupa gust. Urda o amestecam cu smantana si oul batut. Asezonam.

Impartim aluatul in doua parti, prima mai mare va forma baza tartelor, iar din a doua vom taia benzi de 1cm pentru capacelul tartei.

Asezam aluatul in forme, intepam cu ajutorul unei furculite . Adaugam 2 lingurite de praz si acoperim cu urda. Ungem cu al doilea ou, asezam benzile de aluat fixand marginile si ungem a doua oara.

Dam la cuptorul  rece si coacem la temperatura de 200°C.

Scoatem din cuptor si le asezam sa se racoreasca pe un grilaj.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s