Chiftele surpriza

P1080990c111

Ingrediente

500g de carne de pui tocata

1 bucata de paine inmuiata in lapte

1 ceapa medie

sare, piper

2 oua mici

Sos

20g de maizena

2 lingurite de curry medium

20g de unt

sare

150ml de supa de pui

100ml de lapte

Finisaj

2 oua batute

4-6 linguri de faina

4-6 linguri de pesmet

ulei pentru fript

bouletcurry

Prepararea

Pregatim sosul, incalzim untul adaugam maizena si curry.

Amestecam supa cu laptele.

Varsam totul peste amestecul maizena, curry si unt.

Asezonam dupa gust.

Asezam pe foc mic si amestecam cu o lingura de lemn sau cu un tel pana cand sosul incepe sa se ingroase putin. Lasam sa se racoresca cateva minute.

Asezam intr-o tava de congelator pentru gheata o foaie de film alimentar in asa fel sa  tapitam bine toti peretii.

Cu ajutorul unei lingurite depunem in fiecare locusor pentru cuburile de gheata cate o nuca de  sos.

Dupa ce am terminat toata cantitatea de sos, asezam o a doua foaie de fil alimentar deasupra si depunem tava la congelator pentru 3-4 ore.

Pregatim carnea, amestecam bucata de paine stoarsa cu oul, ceapa transformata in puree si carnea tocata. Asezonam dupa gust.

Finisaj

Formam chiftelute nu foarte mari, facem o gaura in centru, scoatem un cub de sos si il asezam in mijlocul carnii. Cu ajutorul mainilor umede  modelam chiftelutele. Le trecem fiecare in parte prin faina, prin ou si prin pesmet.

Prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe hartie absorbanta.

Servim natur sau cu salata si garnitura de orez.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s