Barcute

Barcute….barcutele fac parte din dulciurile copilariei, ca si halvita, ca rulada cu dulceata si salamul de biscuiti.

Barcutele  sunt de fapt biscuiti  fragezi cu un jeleu moale de fructe in mijloc.

P1090392C12

Ingrediente

160g de faina

100g de unt

1 praf de sare

40g de zahar

1-2 linguri de smantana lichida

Jeleu

6 linguri de sirop de la dulceata(eu am folosit de cirese)

1foaie de gelatina

CUISINE-004

P1090222c1

P1090398C12

Prepararea

Incalzim cuptorul la 180°C.

Amestecam untul cu sarea si zaharul pana devine spumos. Adaugam faina.

Varsam smantana lichida, framantam putin pana totul devine omogen.

Asezam in forme de tarte ovale, intepam cu o furculita baza, si le dam la copt.

Cand sunt rumenite le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca.

Intr-un vas se pune siropul de la dulceata, se incalzeste pe foc.

Punem la inmuiat gelatina in apa rece pentru cateva minute.

Se pune gelatina in siropul caldut, lasam sa se racoreasca putin.

Scoatem biscuitii din forme si asezam cu o lingurita in mijlocul lor jeleul.

Lasam la racoare cateva ore, dar nu la frigider.

Serviti, pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s