Farniente…

O briza dulce ce te racoreste, nimic mai pretios decat o carte buna, un sezlong in gradina, un buchet de flori de la persoana iubita si un pahar de ceai rece alinand caldura de afara.

Ceai rece cu pere si ghimbir

P1090476c1

Ingrediente

1-2 pere mari

1/2 lingurita de ghimbir

1,5l apa

150g de zahar

1-2 lingurite de ceai negru

the

P1090481c1

Prepararea

Perele se curata de coaja si se taie in cubulete.

In 500ml de apa punem zaharul si fructele. Dam pe foc sa dea cateva clocote.

Intre timp infuzam ceaiul in 1000ml de apa fierbinte pentru 3-5 minute in functie de ce tarie doriti.

Dupa ce au dat in clocot perele le scoatem cu ajutorul unei palete si in siropul ramas adaugam ghimbirul. Lasam cateva momente pentru ca ghimbirul sa parfumeze siropul.
Amestecam ceaiul si siropul, trecem melanjul printr-o sita si il lasam sa se racoreasca.

Dam la frigider.

Servim cu gheata.

Noroc!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s