Lekah

P1090502cc1

Ingrediente

2 oua mari

180g de faina

3 linguri de miere

75g de zahar

4 linguri de ulei

1 lingurita de praf de copt

1lingurita de bicarbonat de sodiu

1lingurita de scortisoara

1/8 lingurita de ghimbir

1/2 lingurita de amestec de condimente pentru turta dulce

2 lingurite de coaja de portocala confiata

2 nespresso (arpegio sau ristretto)*

*Daca nu aveti, inlocuiti cu o canita de cafea tare.

P1090505cc1P1090512cc1

Prepararea

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si condimentele.

Batem ouale( ori separat galbenusurile si albusurile -ori daca folositi un robot performant ex: Kichenaid puteti bate impreuna) cu zaharul, adaugam pe parcurs uleiul, cafeaua si mierea.

Amestecam melanjul de faina-condimente cu spuma de oua, cu ajutorul unei spatule.

Varsam totul intr-o tava pentru chec prevazuta cu hartie pentru copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 de minute.

Facem incercarea cu scobitoarea.

Lasam la racorit pe un grilaj, servim rece.

Pofta buna!

Publicités

2 réflexions sur “Lekah

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s