Potrivire

« …What’s in a name? that which we call a rose
By any other name would smell as sweet… »

Tort trandafir cioco

P1090552c111

Ingrediente

Blat

4 oua

4 linguri de faina

4 linguri de zahar

coaja de lamaie

1 praf de sare

Sirop

60g zahar

60ml apa

3 linguri de apa de trandafir

Bezea de trandafir

150g de zahar + 20g

2 lingurite de apa de trandafir( sau esenta)

60g de apa

3 albuse

1 praf de sare

colorant alimentar rosu

Crema de ciocolata

1 galbenus

3 linguri de ciocolata in pudra

1lingura de zahar

1 lingura de maizena

150ml de lapte

Finisaj

100 g de ciocolata de menaj

50ml de smantana lichida

20g de unt

3 linguri de dulceata de trandafir

petale de tandafir

zahar candel

P1090550c11

CUISINE

P1090553c111

Prepararea

Pregatim blatul, amestecam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin spumoase. Incorporam coaja rasa de lamaie.

Batem albusurile spuma tare.

Amestecam pe rand spuma de galbenus cu cate o lingura de faina si cate o parte din spuma de albusuri in asa fel incat cantitatile sa fie aproximativ egale.

Varsam masa obtinuta intr-o tava de tort pregatita cu hartie de copt in prealabil sau unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coacem  la foc mediu 180°C. Racorim pe un grilaj.

Taiam cu ajutorul unui cutit pentru paine blatul in trei.

Siropul

60ml de apa +60 g de zahar + 3linguri de apa de tarndafir

Crema de ciocolata

Amestecam pudra de ciocolata cu zaharul si maizena.

Adaugam galbenusul si cate un pic din lapte pana incorporam toata cantitatea.

Depunem pe foc mic si amestecam cu o lingura de lemn sau un tel pana cand crema se ingroasa.

Dam la racit.

Bezea de trandafir

150g de zahar impreuna cu apa si apa de trandafir le fierbem pe foc pana la temperatura de 120°C.

Batem albusurile cu praful de sare si cele 20g de zahar pana sunt bine spumoase.

Coboram viteza la mixer si incorporam siropul ajuns la temperatura.

Punem cateva picaturi de colorant rosu alimentar.

Urcam viteza si mai lasam timp pana cand amestecul s-a racorit.

Finisaj

Insiropam blatul cand s-a racorit.

Peste prima felie de blat intindem dulceata de trandafir, asezam a doua felie de blat.

Continuam cu crema racorita , asezam a treia felie de blat.

Cu ajutorul unui poch asezam peste ultima parte de blat bezeaua de trandafir.

Depunem tortul la congelator pentru 2-3 ore.

Topim ciocolata impreuna cu smantana si untul.

Dupa timpul de pauza scoatem tortul si decoram cu ciocolata topita dupa plac.

Asezam  petale de trandafir si zahar candel peste ciocolata.

Dam la frigider , servim dupa cel putin o ora.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s