Osso bucco

P1090588C1

Ingrediente

600g de rasol de vita cu os

50g de piept de vitel

2 morcovi mari

1 tija de telina verde

1/2 de ardei rosu

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

1 lingura de faina

400g de sos tomat

350ml de vin rosu

sare, piper

patrunjel verde

coaja de lamaie si portocala rasa

3 linguri de ulei de masline

P1090581C1

Nouveau dossier

Nouveau dossier-001

P1090587C1

Prepararea

Intr-o oala din fonta, incazim uleiul de masline.

Farinam bucata de carne si o prajim putin in ulei pana cand prinde o crusta frumoasa.

Scoatem carnea si asezam in olita pieptul de vitel taiat marunt si legumele taiate in brunoise( cuburi marunte).

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn si  adaugam dupa 2-3 minute carnea.

Asezonam cu sare si piper.

Varsam deasupra vinul si sosul tomat.

Lasam sa fiarba ( eu pun la cuptor) timp de 2h, verificam din cand in cand, mai adaugam lichid daca necesar.

Spre final adaugam coaja de lamaie si portocala rasa pe razatoarea mica si patrunjelul.

Carnea trebuie sa fie moale, furculita sa intre usor.

Verificam asezonarea si servim impreuna cu paste.

Pofta buna!

Publicités

2 réflexions sur “Osso bucco

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s