Tajina de pui cu gutui

P1090795c1

Ingrediente

4-6 pulpe de pui

1 ceapa mare

1 gutuie mare sau 2 mijlocii

100g de zahar

1 lingurita de curcuma

1 lingurita de ghimbir

1 baton de scortisoara

sare, piper

3 linguri de ulei de masline

1 litru de supa de pui

Nouveau dossier (2)c

Nouveau dossier (2)-001

Prepararea

Incalzim uleiul  si prajim usor puiul pana se rumeneste frumos la suprafata.

Scoatem bucatile de pui pe o farfurie, depunem in grasimea ramasa ceapa tocata marunt cat sa se inmoaie, sa devina transparenta.

Asezam bucatile de pui deasupra cepii si adaugam condimentele.

Amestecam sa prinda aromele, varsam deasupra supa de pui si punem la fiert pana cand lichidul este redus de trei sferturi.

Separat curatam gutuia si o taiam felii. Facem un caramel sec intr-o tigaie din zahar.

Cand tot zaharul a devenit auriu si este topit asezam bucatile de gutuie. Lasam pe foc pana cand fructul este un pic moale si zaharul a format ca un jeleu.

Adaugam peste preparatul de pui gutuia si sosul, amestecam si servim impreuna cu orez natur.

Pofta buna!

Publicités

2 réflexions sur “Tajina de pui cu gutui

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s