Ce mai mancam de Pessah?

In fiecare an, meniul sarbatorilor este un adevarat puzzle. Nu mai am timpul pe care il aveam odata si nici nu mai reusesc sa fac in bucatarie tot ce imi doream.

Dar cum « Totul se poate uita inafara de foame » meniul din acest an a fost  totusi compus din bunatati ashkenase  – o bucatarie , care se pierde usor, usor si care ma lasa mereu nostalgica si o picatura de bucatarie de actualitate.

Latkes, salata de sfecla cu hrean, salata de ardei copti, salata de oua, pate de ficat de pui, pasta de peste, gefilte fish cu supa, rata cu usturoi si ciuperci, coulant au chocolat, haroset, charlotte cu capsuni si tort de bezea cu crema de cafea.

CUI (1)1

Latkes

Ingrediente

4 cartofi medii

sare, piper

1 lingurita de paprica

Ulei pentru prajit

Prepararea

Radem cartofii curatati si spalati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Amestecam cu sare, piper si paprica.

Formam  gramajoare  cu ajutorul degetelor si scurgem bine de lichidul lasat.

Dam la prajit in ulei incins.

Scoatem cand sunt rumenite si le asezam pe hartie absorbanta.

Servim caldute cu salate sau sos de mere.

Pofta buna!

Nota: Dupa placere putem adauga pe langa cartof morcov sau/si ceapa.

101_PANA

Salata de sfecla cu hrean

Ingrediente

5 sfecle rosii potrivite

4-5 bucati de hrean potriviti de grosi sau 75g de hrean la borcan

sare, piper

1 lingura de zahar

2 linguri de ulei

50ml de otet sau dupa gust

Prepararea

Infasuram sfecla in folie aluminium sau in hartie de copt si o asezam pe o tava la cuptorul incins  pana cand intra lama unui cutit usor in ele.

Daca folosim hrean proaspat, radem hreanul pe razatoarea mica, adaugam 2-3 lingurite de zahar si lasam la aer liber, cam o ora.

Cand sfecla este racita, radem pe razatoarea mica si adaugam deasupra hreanul.

Asezonam cu sare dupa gust.

Varsam deasupra uleiul si otetul si punem salata intr-un borcan pe care il inchidem si dam la frigider pentru o noapte.

Servim alaturi de cartofi, carne.

Pofta buna!

101_PANA-001

Salata de oua

Ingrediente

10 oua fierte

2 cepe potrivite

1 legatura de marar

zeama de la o lamaie

2 linguri de maioneza

 1 praf de curry( facultativ)

sare si piper

Prepararea

Taiam ouale in cuburi.

Ceapa si mararul le tocam marunt.

Amestecam ouale cu ceapa, mararul zeama de lamaie, maioneza si praful de curry.

Asezonam dupa gust.

Dam la frigider pentru cateva ore.

Servim pe matza.

Pofta buna!

Publicités

4 réflexions sur “Ce mai mancam de Pessah?

    • Multumesc pentru vizita si comentariu, sunt convisa ca sunteti o bucatareasa/bucatar desavarsit si cunoasteti aceste retete, poate altii insa nu si pentru aceste persoane am pus facut acest blog, cu retete unele mai usoare altele mai grele. Va mai astept.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s