Intre ai mei!

Este cu singuranta locul unde fiecare isi regaseste linistea, acasa! este locul care inseamna mult pentru orice persoana, oricat de lung ar fi drumul, oricat de mare ar fi oboseala, cand ai ajuns acasa, ai ajuns acolo unde iti este cel mai bine.

Sunt aici, asezata in fotoliu cu genunchii stransi la piept, in aerul parfumat al muntilor mei dragi, in gradina in care fiecare strop de ploaie imi spala sufletul de gandurile patrunse de rautatile lumii, sunt in ascunzatoarea mea cea plapanda langa albastrul cerului din ochii mamei, langa manile calde si dolofane ale lui Yanis, langa zgomotul mingilor de tenis ce lovesc cordajul strans al rachetelor lui Fabio, sunt…….. sunt din nou intre ai mei!

Iar ca intotdeauna, cand ma intorc, pregatesc cu drag ceva al casei, un tipic al locului, o dorinta implinita caci stiu ca timpul nu ma iarta si in curand o iau iar din loc!

Bezea elvetiana cu crema de cafea

P1010816c11

Ingrediente

Bezea

3 albusuri

100g de zahar

1 praf de sare

2-3 lingurite de cafea instant

1 lingurita de apa

Crema

3 galbenusuri

80g de zahar

esenta de cafea

150g de unt moale

Finisaj

4 careuri de ciocolata cu lapte

decor dupa plac

104_PANA-0011

P1010815c11

104_PANA1

Prepararea

Dizolvam cafeaua instant in lingurita de apa.

Pentru bezea batem albusurile cu praful de sare si zaharul pe bain-marie pana se albesc si devin lucioase.

Varsam usor in bezea amestecul apa cafea, continuam sa batem pana totul devine omogen.

Bezeaua va deveni din alb bej deschis si se va prinde in tel sau mixer in  forma de cioc de pasare.

Varsam intr-un pos compozitia.

Pe o tava pe care am asezat hartie de copt asezam bezeaua desenand cu posul un cerc plin.

Dam la copt la cuptorul incins la 100°C pana cand este uscata.

Bezeaua trebuie sa fie tare dar sa nu isi schimbe culoarea.

Tot pe bain-marie batem galbenusurile cu zaharul, adaugam esenta si in final incorporam cu ajutorul mixerului untul.

Dam crema la racoare.

Taiam ciocolata cu lapte in cuburi foarte marunte.

Cand discurile de bezea sunt gata si s-au racorit, asezam crema peste un disc, adaugam cuburile de ciocolata cu lapte.

Asezam deasupra al doilea disc si decoram dupa placere.

Pofta buna!

Publicités

10 réflexions sur “Intre ai mei!

  1. sigur nu voi incerca niciodata reteta… pentru ca sunt un mare neandemanatec in ale bucataritului…
    dar… sigur as savura bezeaua asta… cu crema de cafea…
    arata minunat… si cred ca nu doar arata…

  2. La fix am aterizat printre  »oalele » tale! Auuuuuu!!!! Cu materialul ăsta m-ai omorît! Arată extraordinar şi sunt convinsă că este şi extraordinar de bună.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s