Happy Holidays

Gogosi spiralate cu cirese

WP_20150103_014c

Ingrediente

500g de faina

250g de compot de cirese

50 ml de lapte

1 ou

1 praf de sare

1 1/2 lingurita de esenta de migdale

1/2 lingurita de bicarbonat de sodium

1 lingurita de praf de copt

7g de drojdie uscata

40g de zahar

20g de unt

1 lingura de ulei

Zahar pudra amestecat cu vanilie

Ulei pentru prajit

2015-01-02

Prepararea

Programam masina pentru paine( MAP ) la programul pentru framantat.

Reducem in piure ciresele din compot impreuna cu zeama.

Completam cantitatea de lichid pana la 300ml cu laptele si oul batut cu ajutorul unei furculite.

Adaugam esenta de migdale.

Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul.

Punem in MAP lichidul, praful de sare, zaharul, uleiul si faina. Varsam deasupra drojdia si pornim masina.

Cand aluatul a prins consistenta adaugam untul la temperatura camerei, taiat in bucatele mici.

Dupa ce masina a terminat de framantat, scoatem aluatul si il impartim in 24 de bucatele de aceeasi marime.

Rulam pe masa de lucru fiecare bucata de aluat pentru a lua forma unui snur pe care il impaturim in doua si invartim una din parti in jurul celeilalte.

Asezam spiralele pe o tava dupa care le prajim in ulei incins. Le scoatem cand sunt gata cu ajutorul unei spatule si le trecem imediat prin zaharul pregatit cu vanilia.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s