Coroana infoiata

Anul acesta coroana regelui este dulce, cu inspiratii si in acelasi timp cu rasunte de glasuri cuminti.

O briosa dulce si aromata, bogata in unt si frumos desfacuta ca o floare. Dupa briosele la moda, briosa foetata cu zahar a lui Philippe Conticini, coroana mea e plina de mister, dulceata si parfum.

cui-003

WP_20150104_015c1

Ingrediente

270g de faina

4 g de drojdie uscata cu activitate rapida

40g de zahar

1 lingura de ulei de masline

30g de unt la temperatura camerei

coaja rasa de la o portocala

vanilie

1 praf de sare

150ml de lapte

30g de praf de migdale

20g de zahar

30g de stafide

2 linguri cu rom

150g de unt

WP_20150104_014c

WP_20150104_022c

Prepararea

Intr-un bol asezam stafidele si varsam deasupra romul.

In laptele caldut adaugam sarea, zaharul,coaja de portocala, vanilia, uleiul.

Amestecam faina cu drojdia si framantam impreuna cu laptele un aluat usor lipicios.

Taiam cele 30g de unt in cuburi mici si le incorporam in aluat.

Asezam aluatul intr-un vas unt cu putin unt, il acoprim si il lasam la temperatura camerei la odihna cam 1 ora – trebuie sa dubleze volumul.

Intre timp taiam in 6 felii  cele 150g de unt rece. Cu ajutorul unui sucitor uniformizam untul pe o foaie de copt. Il asezam din nou la frigider.

Cand aluatul este gata, intindem o foaie dreptunghiulara, asezam untul pe mijloc si impaturim peste, inchizand unutul in interior. Intoarcem foaia de aluat astfel latimea ei devine acum lungime. Mai impaturim odata. Acoperim cu un film si dam la frigider 45 de minute.

Dupa timpul de pauza, scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul. Impaturim dreptunghiul format pentru a forma 3 straturi de aluat. Dam la frigider pentru 45 de minute.

A treia oara repetam.

Dupa ultimele 45 de minute la frigider, intindem o foaie dreptunghiulara, asezam pudra de migdale, zaharul si stafidele imbibate de rom.

Rulam si taiam cu un cutit ascutit rulouri de 6-7 cm, le asezam intr-o tava de tort in care am asezat o cutie de conserva pe mijloc  ( de cozonac pentru o briosa dreapta), briosa va creste si rulourile se vor uni.

Coacem la 180 de grade C timp de 30 de minute.

Lasam sa se racoreasca pe un grilaj.

Pofta buna!

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s