Impas

 Ce?! mai gatesti? Mai ai si timp de asa ceva? Cand?

Supa de sarbatoare

P1020322C11

P1020321C1

Ingrediente

Omleta

2 oua

1 legatura de patrunjel

2 ceape verzi

6 matza de marime medie*

ghimbir si sare dupa gust

Supa

2 bucati de carne de vita cu os cu maduva(~500g)

sare, piper

Decor

1 ceapa mica rosie

2-3 ridichi feliate fin

marar, patrunjel

P1020322C21

Prepararea

Punem la fiert carnea in apa pana cand este moale si se desface de pe os.

Intre timp, strivim matza in bucatele fine, adaugam apa si o lasam cateva minute sa se inmoaie.

Batem ouale, saram si adaugam ghimbirul.

Taiam ceapa marunt, o amestecam cu ouale.

Dupa ce matza s-a inmuiat, scurgem excedentul de apa si o stoarcem bine. O adaugam oualor.

Intr-o tigaie prajim omleta, asezand frumos deasupra cateva frunze de patrunjel. Atentie cand o intoarcem.

Cand este gata, o lasam sa se racoreasca si apoi o taiam in cubulete.

Ne ocupam de supa, scoatem carnea. O taiam in bucati frumoase si o asezam in farfurii.

Asezonam supa dupa gust.

Asezam in farfurii omleta intercaland cu bucatile de carne si varsam usor supa fierbinte.

Decoram cu ridiche, ceapa si ierburi dupa plac.

Servim!

Pofta buna!

*Nota: Matza sau paine azime, pasca evreiasca – pentru cei ce nu folosesc astfel de produse o varianta de omleta se poate face inlocuind matza cu un produs ce se gaseste la Carrefour.

P1020336

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s