Glace a l’eau

P1020645c1

A inceput sa se recoreasca, sau doar imi fac eu idei! Pe alta parte vorba lui Fabio  » C’est la Suiiiiisssssseeeee! », dar parca nu ma supara temperaturile astea, mai greu a fost prima zi caci veneam de la 35 de grade si in doua ore am aterizat la 15.

Chiar si asa o inghetata isi are locul oricand!

Inghetata de apa

P1020638C11

Ingrediente

1 piersica mare

2 lingurite de ceai de fructe( puteti utiliza plic, eu aveam varsat)

200g de zahar

1 felie de lamaie

2l de apa

CUISINE-015

Prepararea

Taiam piersica in felii, adaugam zaharul si apa.

Asezam pe foc si adaugam ceaiul  si lamaia dupa primul clocot.

Lasam sa fiarba pana cand cantitatea de apa s-a redus la jumatate.

Scoatem feliile de piersica si le taiam marunt, atentie , alegeti o piersica tare, altfel se va fierbe prea tare si nu vom avea bucatele frumoase.

Asezam bucatele in formele de inghetata. Varsam siropul in forme trecandu-l printr-o sita de ceai.

Asteptam sa se raceasca si dam la congelator. Inainte de a scoate din forma si servi se trece forma prin apa calduta.

Pofta buna!

Nota : Daca ramane sirop, servim indoit cu apa rece si cu gheata.

Publicités

2 réflexions sur “Glace a l’eau

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s