Roz de octombrie

Luna octombrie este luna in care pentru femei rozul inseamna mai mult decat o culoare, rozul mai reprezinta si o boala care din pacate  mai loveste inca mult, prea multe femei, cand in zilele noastre medicina a facut pasi enormi la tratarea ei. In Romania depistarea si preventia sunt inca in urma din pacate !

Ma alatur acestei clauze  cu doua retete care sunt cu siguranta foarte cunoscute….dar poate nu de toata lumea.

Inghetata de zmeura cu mascarpone

p1030190c11

Ingrediente

500g de zmeura congelata

2 linguri de zahar

300g de mascarpone

p1030195c111

Prepararea

Lasam zmeura la decongelat, amestecam cu zaharul.

Adaugam mascarponele si omogenizam.

Varsam toata cantitatea in masina pentru inghetata pornita.

Lasam cam 30 minute.

Scoatem din masina si servim.

Se poate pune intr-un vas acoperit la congelator, dar trebuie  remixata un pic inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Tarta cu mere facon trandafir

p1030011c

Ingrediente

2 mere taiate in felii fine

zeama de la jumatate de lamaie

5-7 mure congelate

5-7 zmeurici congelate

100g de nuci maruntite

50g de zahar

20 de unt

1 aluat foetaj

p1030013c

Prepararea

Dupa ce am taiat merele felii, le stropim cu zeama de lamaie. Le asezam intr-un vas ce merge la micro-unde si in care am pus mai intai murele, zmeura si am acoperit cu apa. Feliile trebuie sa fie complet acoperite de apa.

Pornim micro-undele cate 2 minute, pana cand feliile de mar sunt moi si au adoptat o culoare frumoasa rozalie.

Taiam felii de aluat  de 5 cm latime si de lungime de 20 de cm. Topim untul.

Amestecam nucile cu zaharul, si dupa de am uns banda de aluat cu untul topit depunem cate doua lingurite din amestecul nuci zahar.

Asezam feliile de mere si impaturim banda de aluat in doua pe latime  si rulam ca aici

Asezam fiecare rozeta intr-o tava de mufins unsa cu unt.

Coacem la 180° cat se rumenesc, cam 15-20 de minute. Supravegheati-le feliile de mar se ard rapid.

Servim pudrate cu zahar.

Pofta buna!

 

Publicités

4 réflexions sur “Roz de octombrie

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s