Supa Groundhog Day

A veniiiiittttt! A venit zapada, cat am mai asteptat-o! In fiecare seara ninge, in fiecare dimineata pe la patru auzi plugurile trecand, parca am fi in » Groundhog Day »….

Bineinteles ca am racit, ca vorba aceea « iarna, nu-i ca vara! « , si bineinteles ca infrigurata, mi-am cautat alintul intr-o noua supica fierbinte, aromata si delicioasa.

p1030271c1

Ingrediente

2 spinari de la pui

2 carcase de la pui cu un pic de carnita pe ele

6 morcovi mari

1/4 de telina

1 patrunjel radacina

2 catei de usturoi

1 lingurita de curcuma

1 lingurita de ghimbir proaspat ras

70g de paste pentru supa( fidea, taietei)

4-5 fire de patrunjel proaspat

sare si piper dupa gust

103_panac

Prepararea

Intr-o oala mare pentru supa, aproximativ 5l punem la fiert spinarile de pui, carcasele de pui, 5 morcovi, patrunjelul radacina si telina.

Lasam sa fiarba pana cand carnea de pe spinari si carcase se deprinde singurica. Mai adaugam apa la nevoie ca si cantitatea finala sa fie cam jumatate de oala.

Scoatem oasele si maruntim cat putem de mic carnita.

Cu mixerul plonjor strivim in supa din oala legumele fierte.

Taiam al 6-lea morcov marunt, si strivim usturoiul. Le asezam intr-o tigaie cu o lingura de ulei neutru si le tragem putin pe foc cat sa de patrunda.

Varsam in oala cu supa morcovul cu usturoiul, carnita maruntita, si pastele, dam pe foc sa mai dea cateva clocote pana cand pastele sunt fierte.

Punem ghimbirul ras si asezonam supa cu sare si piper, acoperim.

Servim cu patrunjel verde si paine proaspata.

Pofta buna!

Advertisements

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s