Hot and spicy…

Oh my God!

Week-end-ul asta s-a pus iar pe nins, dar mai intai a plouat, a batut vantul si a fost furtuna!, a plouat si a nins in acelasi timp, au fost avalanse, nu-ti mai venea sa iesi din casa, dar apoi s-a pus pe o bataie de fulgi, stransa si marunta, apoi din ce in ce mai mari si mai nastrusnici.

Un pic ca in viata!

Vechile rumatisme s-au trezit, o stare de neliniste, de leneveala pe timpul asta s-a abatut asupra caselor cu semineele fumegande si in spatele fiecarei ferestre lumina plapanda incepe sa-si arate maretia. De multe ori cand trec pe langa ele, ma gandesc la forma asta de deschidere , de modernitate, de lipsa unui element care te pazeste, te ascunde, te protejeaza.

Vezi tot ce se intampla, copii care citesc sau se joaca, parintii care se plimba grabiti dintr-o parte in alta al bucatarii deschise catre sejour. Intr-un loc, intr-un colt, acea cutie fermecata care inchide in ea personaje, care se misca , care ne umple serile si dupa-amiezile, care acum inchide secret atata technica si aventura caci zic cutie dar e mai degraba ca o foaie de hartie.

Am ajuns acasa si mi-am aprins cutia, citisem ziele trecute despre noul film la moda, « Jackie » cu Nathalie Portman! Am cautat sa-l vad, o alta fascinare a trecutului ce ascunde un mister, cea a lui Kennedy.

Mi-am pus o mie de intrebari, am cautat documente si am citit ce s-a putut despre el si ea. Ea o fiinta puternica, fragila si implicata, el un barbat al timpului cu adieri puternice de nou, de schimbare, un om pe care epoca sa l-a aratat cu defecte si calitati asa cum este orice pamantean, dar caruia nimeni nu i-a dat un caracter atenuat al defectelor, caci pe langa partea psichologica a « face ce a vazut » nimeni nu s-a gandit la ce suferinte indura si cat de greu e sa te zbati intr-o lume necrutatoare, cand tu insuti esti in durere.

hands1i

Filmul e zguduitor (asta depinde de sensibilitatea fiecaruia), dupa ce am vazut « The Kennedys » pe Netflix cu Katie Holms si trecand totul prin humanitatea doctorului din mine.

Cand iei 19 medicamente zilnic si cand nimic nu-si mai face efectul cand cauti o solutie sa fii la inaltime si sa protejezi pe altii inainte de a te salva pe tine, omul JFK prinde contur cu atat de multa tandrete in ochii celei ce i-a stat alaturi pana in ultimul moment!

338680

Si pentru ca era seara cinema si meniul era tot in tema! Aripioare de pui, fierbinti, picante si crocante si pop corn a volonté!

Aripioare de pui dulci picante( influenta coreeana)

p1030341c

Ingrediente

1,5kg de aripioare de pui( puteti folosi si pulpe, partea de jos)

200ml de amidon de porumb ( cartof)

100ml de faina de orez

75ml de faina de grau

1 lingurita de bicarbonate de sodium

1 ou

sare si piper

Sos

2 catei de usturoi

2 linguri de ulei

100ml de ketchup

2 linguri de sos sweet chilli sauce( Nam Jim Kai)

1 lingurita de miere

1 lingurita de otet de mere

1/2 lingurita de fulgi de ardei iute

3 linguri de apa

Finisaj

Seminte de susan

Pentru fript

Ulei neutru

p1030340cc

Prepararea

Intr-un vas depunem puiul saram si piperam bine, amestecam cu ambele maini, acoperim cu film alimentar si dam la rece 2ore.

Amestecam cele trei faini intre ele si cu bicarbonatul de sodiu . Batem oul.

Scoatem din frigider puiul si varsam oul, amestecam , adaugam faina si amestecam bine, bine cu ambele maini.

Incingem uleiul, frigem bucatile de pui timp de 10 minute. Scoatem puiul intr-o sita sau intr-un vas prevazut cu hartie de menaj.

Pregatim sosul, depunem uleiul intr-o tigaie si usturoiul. Le asezam pe foc, amestecam cu atentie ca usturoiul sa nu se maroneasca. Dam deoparte si adaugam restul de ingrediente. Amestecam totul si asezam pe foc, lasam 2 minute totul trebuie sa fie omogen si lucios.

Incingem inca odata uleiul pentru a fi la temperatura necesara pentru frigere( 160-180°C)

si depunem inca odata puiul pentru 10 minute.

Scoatem puiul fript si il depunem in sos, amestecam totul, servim.

Mhmmmmmm! Un deliciu, pofta buna!

P1030345C.JPG

Imagini: www.wikipedia.com ; www. vanityfair.fr ; Abaca

Advertisements

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s