Donuts in decembrie

p1030232c

Ingrediente

300g de faina

1/2 lingurita de sare

3 si 1/2 linguri de zahar

20g de drojdie

1varf de cutit de bicarbonat de sodium

50g de unt

1ou

100ml de lapte

coaja de la o lamaie

3cm de ghimbir ras

ulei pentru prajit

zahar sau glasaj pentru decor

p1030232c1p1030239c

Prepararea

Se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul si drojdia facuta maruntel maruntel.

Daca folosim masina de paine sau un robot gen kitchenaid, varsam laptele impreuna cu oul batut si untul topit mai intai, adaugam coaja de lamaie si ghimbirul si apoi faina. Punem pe programul de framantat pana ajungem la un aluat omogen si suplu.

Daca framantam la mana se adauga laptele, oul, untul, coaja de lamaie si ghimirul peste amestecul de faina si framantam pana ajungem la un aluat omogen si suplu.

Se lasa la odihna pana cand doubleaza de volum, cam o ora si jumatate la loc caldut.

Dupa timpul de odihna, se formeaza gogoselele si se mai lasa cam 25 de minute la odihna.

Se prajesc in ulei  incalzit la 160°C pana devin aurii .

Se trec prin zahar sau se glaseaza.

Pofta buna!

 

Laisser un commentaire