Ingrediente
300g de faina
1/2 lingurita de sare
3 si 1/2 linguri de zahar
20g de drojdie
1varf de cutit de bicarbonat de sodium
50g de unt
1ou
100ml de lapte
coaja de la o lamaie
3cm de ghimbir ras
ulei pentru prajit
zahar sau glasaj pentru decor
Prepararea
Se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul si drojdia facuta maruntel maruntel.
Daca folosim masina de paine sau un robot gen kitchenaid, varsam laptele impreuna cu oul batut si untul topit mai intai, adaugam coaja de lamaie si ghimbirul si apoi faina. Punem pe programul de framantat pana ajungem la un aluat omogen si suplu.
Daca framantam la mana se adauga laptele, oul, untul, coaja de lamaie si ghimirul peste amestecul de faina si framantam pana ajungem la un aluat omogen si suplu.
Se lasa la odihna pana cand doubleaza de volum, cam o ora si jumatate la loc caldut.
Dupa timpul de odihna, se formeaza gogoselele si se mai lasa cam 25 de minute la odihna.
Se prajesc in ulei incalzit la 160°C pana devin aurii .
Se trec prin zahar sau se glaseaza.
Pofta buna!