Buchteln

103_pana-001c

p1030278c1

Ingrediente

550-600g de faina

1 ou+1 galbenus( albusul il pastram pentru uns)

250ml de lapte

1 praf de sare

100g de zahar

80g de unt

1 lingura de ulei

coaja de la o portocala

coaja de la 1/2 de lamaie

Umplutura: gem sau dulceata de prune( dulceata la alegere: capsuni/ciocolata)

p1030283c1

Prepararea

Facem un aluat suplu la masina de paine/ robot sau cu mana.

Lasam la odihna pana dubleaza/tripleaza de volum.

Taiam aluatul in 30 de patratele pe care le umplem cu umplutura dorita. Formam inchizand bine umplutura inautru chifle de marimi egale.

Le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, putin distantate, ele vor creste si se vor uni intre ele.Timp de odihna 15 minute.

Se ung cu albusul batut de la al doilea ou amestecat cu putina smantana lichida.

Se coc in jur de 25-30 de minute la 200 de grade, se incearca cu o scobitoare.

Se servesc caldute sau reci, pudrate cu zahar/ cu sos de vanilie alaturi de o ciocolata vieneza.

Pofta buna!

Publicités

3 réflexions sur “Buchteln

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s