Ingrediente
550-600g de faina
1 ou+1 galbenus( albusul il pastram pentru uns)
250ml de lapte
1 praf de sare
100g de zahar
80g de unt
1 lingura de ulei
coaja de la o portocala
coaja de la 1/2 de lamaie
Umplutura: gem sau dulceata de prune( dulceata la alegere: capsuni/ciocolata)
Prepararea
Facem un aluat suplu la masina de paine/ robot sau cu mana.
Lasam la odihna pana dubleaza/tripleaza de volum.
Taiam aluatul in 30 de patratele pe care le umplem cu umplutura dorita. Formam inchizand bine umplutura inautru chifle de marimi egale.
Le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, putin distantate, ele vor creste si se vor uni intre ele.Timp de odihna 15 minute.
Se ung cu albusul batut de la al doilea ou amestecat cu putina smantana lichida.
Se coc in jur de 25-30 de minute la 200 de grade, se incearca cu o scobitoare.
Se servesc caldute sau reci, pudrate cu zahar/ cu sos de vanilie alaturi de o ciocolata vieneza.
Pofta buna!
Aiai! Bunatate intre bunatati!
As vrea eu sa ne vorbarim langa o bucatica si o cafea! 😉
Esti invitata !!! Pup doamna…