Oua marmorate in ceai

Ma tin sa le postez de mult timp, le iubesc, imi incanta papilele si ma transporta intr-un voiaj pe care l-as face inca de o mie de ori…Fac de multe ori parte din masa de vineri seara pe langa painica cu zaatar.

Oua marmorate in ceai

Ingrediente

6 oua

3 linguri pline de ceai negru chinezesc

1 steluta de anason

1 baton de scortisoara

2 bucatele de coaja confiata de portocala

4 boabe de piper

1/2 lingurita de 7 spices

3 cuburi de zahar brun

1/2 lingurita de sare

3 linguri de sos de soia normal

1 lingura de sos de soia dulce

500ml de apa

Prepararea

Fierbem ouale timp de 5-8 minute, le dam deoparte si le racim in apa rece.

Infierbantam apa.

Intr-o olita  punem ceaiul, varsam apa fierbinte deasupra, lasam sa infuzeze cam 5 minute. Adaugam condimentele, sarea, zaharul si adaugam  sosurile de soia.

Ouale le spargem cu ajutorul unei linguri*( grija sa fie bine sparte caci pielita ce inconjoara oul trebuie sa fie din loc in loc rupta altfel ea se va marmora si nu si albusul) cu atentie si cuprinzand toata suprafata, fara sa se cojeasca.

Le punem in ceai si le lasam sa mai fiarba cam 12 minute. Le lasam sa se racoreasca putin.

Scoatem ouale si le asezam intr-un borcan, varsam ceaiul deasupra impreuna cu toate condimentele si frunzele de ceai in asa fel ca ouale sa fie perfect acoperite de lichid.

Dam borcanul inchis cand s-a racit la frigider pentru 48 de ore.

Inainte de a le servi, le cojim cu grija, fara a deteriora suprafata albusului.

Servim cu painica cu zaatar( manaich za’atar) sau simple ca aperitiv.

Pofta buna!

 

8 réflexions sur “Oua marmorate in ceai

Laisser un commentaire